Porkkanakräkkerit a.k.a. maailman paras kerrosvoileipä

Okei. Minusta tuntuu, että olen hetimmiten huijannut lukijoita. Näihinkin leipäsiin jää nimittäin liki yhtä pahasti ellei pahemmin koukkuun kuin ruisleipään. Mutta uskon niiden olevan ystävällisempiä vatsalleni.

Lisää päälle rucolaa ja siivu vuohenjuustoa.

Tarvitset:

2 dl pellavansiemeniä1 dl kurpitsansiemeniä1 dl hampunsiemeniä1 iso porkkanaruukku timjamiaruususuolaavettä

Aloita valmistelut edellisenä iltana:

Laita pellavansiemenet omaan kulhoonsa ja kaada päälle vettä, kunnes siemenet peittyvät. Liota yön yli tai kunnes siemenistä muodostuu geelimäinen tahna.

Liota muita siemeniä toisessa astiassa yhtä kauan. Kaada liotusvesi pois ja yhdistä siemenet samaan astiaan.Valmista taikina:Raasta porkkana raastinlaudan hienommalla puolella. Hienonna tuore timjami ja lisää molemmat ainekset siemenien joukkoon.Sekoita haarukalla tasaiseksi taikinaksi ja levitä pellille käsin taputellen. Erottele palat valmiiksi lastan avulla, jotta sinun on helppo kääntää leivät paistoajan puolessa välissä. Ripottele päälle suolaa.Paista kiertoilmauunissa alatasolla 100 asteessa tunti. Käännä palat ja paista vielä toinen tunti.Säilytä ilmatiiviissä, kannellisessa rasiassa.