Lovely Fleuriste, Uudenmaankadun helmi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsingissä, Uudenmaankadulla on pieni kahvila-kukkakauppa Fleuriste. Sain sinne tällä viikolla lahjakortin, jonka käytin tänään.

Luulin ensin, että se on lahjakortti perinteiseen kukkakauppaan. Sitten näin ihanan Sara K:n blogissa postauksen Fleuristen tulppaaneista - sekä kahvista ja voileivistä. Ajattelin edelleen, että kukkakaupasta saisi ehkä sumpin vitriinien välissä. Mutta että cafe crémen, cappuccinon tai espresson salaattien, piiraiden ja kakkujen kanssa?! Yllätys oli suuri, mutta suloinen.

Lyhyt rupatteluhetki omistajan kanssa paljasti, että kahvila on perustettu jo kaksi vuotta sitten. Miten tämä on pysynyt minulta salassa?

Kukat olivat aika tyyriitä, mutta missäs ne toisaalta eivät olisi. Kuulin muuten tällä viikolla, että kukkakimppujen hinnat nousevat, koska Helsingin Sanomista tuli tabloidi: kuulemma nyt kauppiaiden täytyy ostaa käärepaperinsa paperinkeräyksestä saamiensa sivujen sijaan. Voi kurjuus sanon minä, jos huhu pitää paikkansa!

Kahvilan takahuoneessa, missä kukat sijaitsevat, oli tyttöporukka. Pitkän pöydän keskellä istui nuori nainen, jonka hiuksiin oli kiedottu valkoista tylliä. Naiset kikattelivat ja kilistelivät lusikoitaan kakkulautasia vasten.

Tuleva morsian sai minut haaveilemaan kaasobrunssista Fleuristessa. Ystäväni menee ensi kesänä naimisiin ja sitä ennen aion varmasti vetää kaasojen kanssa kahviöverit.

Fleuriste, 

Uudenmaankatu 13

Avoinna:

ti-pe 10-18la 10-17su 12-16

DIY, RuokaEmmi-Liia Sjöholm