Viritäpä herätyskellosi soimaan 20 minuuttia aiemmin

kahvit3png

kahvit-2png

Brutaali: raaka, karkea, julma, häikäilemätön.

Espresso Brutal: Tummaakin tummemmaksi paahdettu espresso. Kuuman maidon kanssa siitä syntyy ranskalaisittain aito aamukahvi.

Vuosia aamupalani koostui tasan yhdestä asiasta: kupillisesta kahvia. Nautiskelin mieluummin pitkistä aamu-unista, kuin heräsin tekemään aamupalaa. Ilman sitä jaksoin pitkälle päivään ilman ruokaa. Jos olin sen sijaan syönyt jotain kahdeksalta, vatsani kurni jo puoli yhdeltätoista. Ajattelin, että eihän sitä kokoajan voi syödä!

Vuoden alussa palkkasin personal trainerin, koska puhti oli poissa ja treenit jääneet kiireisen elämäntavan vuoksi niin vähälle, että kerrat pystyi laskemaan menneeltä vuodelta yhden käden sormin. Ja mitä siihen kiireiseen elämäntapaan tulee: olin aina suorittanut liikuntaa sillä ajatuksella, että kun olen hoitanut duunit ja treenit, vapaa-aikani vasta alkaa. Kun ymmärsin, että myös kuntosalitreeni on vapaa-aikaani, olin jo pitkällä.

No siinä samassa menivät uusiksi myös aamurutiinini. Herään himpun verran aiemmin ja paistan itselleni munakkaan, teen vihersmoothien tai vähintään kaadan kippoon maitorahkaa ja pakastemustikoita. (Mieluusti papan ja äidin keräämiä.)

Nälkä tosiaan vaanii kulman takana heti kymmenen jälkeen, mutta tarkemmin ajateltuna se ei ole huono juttu. Se kertoo siitä, että aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Ateriavälini ovatkin lyhentyneet puolella ja samalla on loppunut syöpöttely ja pikkunapostelu.

Kai niissä yleisissä suosituksissakin on siis jotain perää: aamupala on päivän tärkein ateria. Mutta yhdeksää palaa leipää en kyllä ala edelleenkään syödä.

Niin ja palatakseni juuri ostamani espresson nimeen: aamut eivät edelleenkään ole mitään ilman kahvia. Sehän olisi suorastaan brutaalia.

kahvit4png