Granaattiomenan siemenillä kruunattu persiljasalaatti

granaattipng

Tästä salaatista on kiittäminen miestä, josta kerroinkin jo aiemmin. Hän söi Istanbulissa samassa ravintolassa kuin me – yksin. Pöytämme olivat vierekkäin tai itseasiassa ne olivat kiinni toisissaan. 

Çukur Meyhane oli tupaten täynnä rakilasejaan kilisteleviä vaihto-opiskelijoita sekä paikallisia, ja meidät oli istutettu ainoille vapaille paikoille. Vieressämme istuvalla miehellä oli kihara, vaaleanruskea tukka ja muistaakseni hänen silmälasinsa olivat melko pyöreät. Hänkin otti tuon tuosta suupalojen välissä kulauksen rakia, joka oli muuten ihan sairaan kallista. Pullo saattoi maksaa saman verran kuin koko pöytäseurueen alku-, pää- ja jälkiruuat yhteensä. Miehen pöydällä oli pieni lautasellinen salaattia, joka näytti taivaalliselta. Tilasimme saman annoksen: parsley salad.

Leikkaa granaattiomena puoliksi. Koputtele lusikalla granaattiomenaa, jolloin siemenet sinkoilevat kulhoon. Lisää joukkoon persiljaa ruukullisen verran sekä kikherneitä. Purista päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu. Annoksesta riittää kahdelle alkupalaksi.

Viikko sitten minulla oli ystäviä kylässä. Lisäsin salaatin joukkoon paistettua halloumia. Ei lainkaan hullumpaa.Granaattiomenat ovat Suomessa muuten törkyisen hintaisia. Mutta salaatti on niin törkeän hyvää, että hinnan pulittaa mieluusti.