Nimikkodrinkki à la Pueblo

Mietin hetken kuuluuko alkoholillinen drinkki hyvinvointiblogiin. Päätin, että kuuluu, koska rentoutuminen on osa nautiskelua ja se on osa hyvinvointia.

Sitä paitsi, vappu lähestyy. Tämä drinkki on oiva haastaja sille iän ikuiselle kuohuvalle.

En ole makeiden saati energiajuomia sisältävien drinkkien ystävä. Ei niitä jälkimmäisiä oikein tohtisi edes kutsua drinkeiksi, jos on maistanut todellisia taidonnäytteitä.

Tämän drinkin suunnitteli Pueblon Luca. Tai no Luca sanoi, että me suunnittelimme, mutta hän sen oikeasti mietti alusta loppuun. Minä sanoin vain, että toivoisin drinkin sisältävän kananmunaa. Sitä osasin pyytää, koska olin juonut vastaavan Pueblossa aiemmin. "Munadrinkki" on muodostunut ystävieni suureksi suosikiksi, vaikka jokainen on epäillyt sitä ensin nimen vuoksi.

Valkuainen muodostaa drinkin päälle vaahdon, jota tuli ensimmäisellä yrittämälläni liian vähän. Seuraavaksi vaahtoa tuli ehkä hieman liikaa ja se oli todella paksua. Mutta hyvältä se maistui. Niin ja vinkki kokemattomalle kotibaarimikolle. Valmista tarpeeksi jäitä. Siis paljon jäitä.

Bitteriä voisi tehdä itsekin, mutta resepti vaikutti työläältä. Mutta jos jollakulla on aikaa kymmenisen päivää, niin ohjeet löydät esimerkiksi täältä.


 

3 cl Hendrick's gin

2 cl Aperol

3 cl tuorepuristettua appelsiinimehua

3 cl tuorepuristettua sitruunamehua

1,5 cl agavesiirappia

2 hulausta (nopealla ranneliikkeellä tehtyä kaatoa) Bitter Truth Orange Flower Water -appelsiininkukkavettä

2 tippaa Bob's bitters Orange & Mandarin -bitteriä

kananmunan valkuainen

 

Laita juomalasiin jääpaloja, jotta se viilenee. Mittaa ainekset shakeriin. Ravista voimakkaasti viitisen kertaa, jotta valkuainen vaahtoutuu. Lisää shakeriin jäitä ja ravista voimakkaasti noin kahdeksan sekuntin ajan, jotta juoma jäähtyy. Vaihda juomalasiin uudet jäät. Siivilöi drinkki lasiin. Fileroi appelsiininkuoresta ohut siivu. Sivele sillä lasin reunoja: maistat aromit, kun huulesi koskettavat juodessa lasia. Laita kuori koristeeksi juoman päälle.

Drinkissä on camparimainen vivahde johtuen italialaisesta Aperolista, joka on tosin alkoholipitoisuudeltaan Camparia miedompaa. Älä kuitenkaan odota perus ytyä, katkeraa makua, valkuaisvaahto pehmentää drinkkiä kivasti. Agavesiirappi ja appelsiini tuovat juomaan sopivasti makeutta ja sitruuna kirpeyttä. Drinkki à la Luca, arvio à la Emmi-Liia.

Jos et jaksa valmistaa drinkkiä itse, voit tilata sen Pueblosta viikonloppuisin. Drinkkiä voi kysellä taikasanoilla Torkkuja ja Nokkosia. Tai Emmi-Liia. Tai Emmi.

 

Pueblo Bar y Taqueria

Eerikinkatu 27, Helsinki