Mansikka + maidoton raakakaakaovaahto

mansikka3png

Muistan lapsuudestani monta matkaa Italiaan ja etenkin Roomaan. Kun olimme kiertäneet tarpeeksi nähtävyyksiä, ostimme äitini kanssa mansikoita ja menimme kahvilaan. Kaadoimme pienistä pusseista sokeria lautaselle ja kastoimme mansikat täyteen valkoisia kiteitä. Jotta ensimmäiseenkin suupalaan tarttui sokeria, piti mansikkaa ensin nuolaista.

Joskus vieläkin kastan mansikkani sokeriin ja syön samalla palan brie-juustoa. Joskus syön myös voita suoraan rasiasta. Ihan vain veitsenkärjellisen. Eikä sitten mitään margariinia, vaan luomukirnuvoita. Päälle rouhaisen vähän ruususuolaa.

Uusin keksintöni on kastaa mansikat maidottomaan raakakaakaovaahtoon.

Liota 3 desiä cashew-pähkinöitä vedessä yön yli. Kaada pähkinät aamulla lävikköön ja huuhdo ne. Laita pähkinät blenderiin ja lisää joukkoon desin verran vettä, ruokalusikallinen lucumaa, kolme ruokalusikallista raakakaakaojauhetta, kaksi ruokalusikallista agave-siirappia, ruokalusikallinen kookosöljyä ja teelusikallinen vaniljajauhetta (sitä ehtaa ruskeaa pulveria, jota saa esimerkiksi Sonnentor-merkiltä, ei valkoista vaniliinisokeria). Sekoita täydellä teholla ja lisää tarvittaessa vettä. Dippaa suklaavaahtoon mansikoita.

Sopii loistavaksi sunnuntainaposteltavaksi. Syö kuunnellen tätä biisiä.