Taatelilla terästetty inkivääri-suolasuklaa a.k.a. roosanauhapötkö

Tajusin juuri, että tein huomaamattani roosanauhasuklaata. Vein viime sunnuntaina veljentyttöni katsomaan lastenlaulukilpailun suoraa lähetystä. Ennen kilpailua tytöt tulivat meille. Heistä nuorempi sujautti minulle rappukäytävässä korun ennen kuin avasin kotioven. Hänellä ei ollut poikaystävälleni mitään tuomisia. Poikaystävälleni voisi tulla paha mieli, jos näkisi minun saavan korun, tyttö tuumi.

Kun kiedoin näitä suklaapatukoita leivinpaperiin, en löytänyt mitään, millä sitoa kääröt. Pujotin kuvaamisen ajaksi saamastani korusta helmet pois ja käytin ketjuna toimivaa nauhaa patukoiden paketoimiseen. Sen jälkeen kokosin korun uudelleen ja runttasin suklaapatukat rumaan pieneen pussiin kuljetusta varten. Minulla on nimittäin tapana viedä maistiaisia töihin.

Raakasuklaan valmistus on muuten yllättävän nopeaa. Tämä levy syntyi jäähdytystä lukuunottamatta kymmenessä minuutissa.

Taatelilla terästetty inkivääri-suolasuklaa

2 dl kaakaovoita 1 dl raakakaakaojauhetta 1 rkl neitsytkookosöljyä 1 rkl hunajaa 1 rkl lucumaa 2 tl macaa 1 tl ruususuolaa 1rkl raastettua inkivääriä kourallinen taateleita

Liota kuivattuja taateleita tunnin pari. Pehmeinä ne on helpompi blendata (Vitamix teho 1 riittää) tai hurauttaa tehosekoittimessa tahnaksi.

Mielestäni vesihaude on helpoin tehdä näin: Täytä tiskiallas kuumalla vedellä. Laita veteen iso metallikulho, jonka pohja on kaareva. Sellainen Ikean perus salaattikulho toimii loistavasti. Lisää kulhoon kaakaovoi, öljy ja mahdollinen hunaja. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon kaakao, lucuma ja maca. Sekoita. Lisää lopuksi joukkoon soseutetut taatelit. Kaada seos esimerkiksi vuuan pohjalle. Itse käytän metallirasian kantta, jolloin suklaasta saa perinteisen levyn. Hienonna ruususuola morttelissa ja ripottele se suklaan pinnalle. Ripottele päälle vielä raastettu inkivääri.

Suklaasta tulee muuten aika suolaista, sillä kuten olen kertonut, en ole mikään suuri makean ystävä. Halutessasi voit vähentää suolan määrää ja lisätä hunajaa.

Olen miettinyt pitkään, miten tuoda tyylikkäästi esille yhteistyöni Cocovin kanssa. En aio kuvata purnukoita etiketteineen, enkä halua listata jokaista käyttämääni tuotetta suoraan reseptiin.

Tyylikkäintä lienee kuitenkin suora puhe. Sain siis reseptien kehittelyyn pienen paketillisen tuotteita. Tämä suklaa on suolaa, inkivääriä ja taateleita lukuunottamatta valmistettu Cocovin tuotteilla. Se kuitenkin onnistuu muidenkin merkkien tuotteilla loistavasti. Reseptien kehittelyssä osa ruuasta päätyy kuviin, osa itkupotkuraivareihin. Pienimuotoinenkin yhteistyökuvio helpottaa lompakkoa ja saan enemmän reseptejä luettavaksenne.

Minä painun tänään mökille, joten seuraavan kerran minusta kuuluu vasta perjantaina. Rehellistä keskiviikkoa ja rentouttavaa helatorstaita kaikille!