Suklaayllätys yllätysjuhlissa

taco-6.jpg

Ystäväni järjesti eilen siskolleen yllätysyntymäpäiväjuhlat. Vieraita pyydettiin tekemään lahja taitojensa mukaan. Yksi toimi grillimestarina, toinen kokkasi, kolmas teki gluteenittomia muffinsseja, neljäs kukkaseppeleen, viides kakun ja niin edelleen. Minä tein rasiallisen raakasuklaata.

Laatikosta löytyi sekä aiemmin tekemääni inkivääri-suolasuklaata että marjaisaa mantelisuklaata.

2 dl kaakaovoita*

1 dl raakakaakaojauhetta*

3 rkl neitsytkookosöljyä*

2 rkl hunajaa

1 rkl lucumaa*

2 tl macaa*

ripaus ruususuolaa

1 rkl goji-marjajauhetta

1 rkl acai-marjajauhetta*

kourallinen goji-marjoja

kourallinen manteleita*

Täytä tiskiallas kuumalla vedellä. Laita veteen metallikulho niin, että sen pohja on vedessä ja näin ollen kuumenee. Lisää kulhoon kaakaovoi, öljy ja hunaja. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon jauhemaiset ainekset. Sekoita. Kaada seos levymuottiin. Ripottele päälle goji-marjat ja mantelit. Jäähdytä pakkasessa. Leikkaa sopiviksi patukoiksi ja kääri leivinpaperiin.

Ripottelin pinnalle kuivatuista ruusunnupuista nypittyjä terälehtiä koristeeksi, koska suklaa kaipasi mielestäni juhlahumua. Aiemmassa suklaapostauksessa pyydettiin kuvaa muotistani, joten tässä se on. Muotti on metallisen Ikea-rasian kansi. Toimii loistavasti, tosin välillä levy halkeaa keskeltä irrotusvaiheessa.

Käytin muuten äsken toistamiseen foam rolleria. Sunnuntain ratoksi kävin myös Samujin sample salessa ja mukaan tarttui vaatteiden sijaan kasa kauniita kankaita, joita on käytetty aiempiin mallistoihin. Nyt minun täytyy joko kaivaa ompelukoneeni vaatehuoneen perältä tai löytää hyvä ompelija. Sain ompelukoneen 8-vuotiaana lahjaksi. Se on siis pian 20 vuotta vanha. Tekemäni pikkuruiset barbien vaatteet olivat ihan mielettömiä, vaikka itse sanonkin. Eivätkä taitoni viitisen vuotta sitten ainakaan olleet ruostuneet.

Ehkä tosiaan ryhdyn toimeen itse. Ompelukoneen surinakin on niin rentouttava.

Ps. Tähdellä merkityt tuotteet on saatu yhteistyön merkeissä Cocovilta.