Pistaasi-kookosjäätelöpuikot

pistaasija-CC-88de6

pistaasija-CC-88de-3

Minulta on jäänyt aiemmin tekemättä kaksi trendiruokaa: lehtikaalisipsit ja pistaasijäätelöpuikot. Korjasin asian tänään tekemällä molempia. Aloitetaan jäätelöstä.

Maidottoman jäätelön yksi parhaista ja tärkeimmistä raaka-aineista on kookoskerma. Ensimmäisen kipinän kookosjäätelöön sain Kiitos hyvää -blogin Virpiltä. Siihen voi yhdistää kutakuinkin mitä tahansa. Olen kokeillut mansikoita,Halo-blogin ohjeella kahvia ja nyt pistaaseja. Kaikki toimivat loistavasti, mutta tämä oli ehdottomasti kaunein lopputulos.

Olen lykänyt jäätelön valmistamista, koska en löytänyt lähikaupoistani puisia jätksitikkuja. Sitten tajusin, että lusikathan toimivat mainiosti. Ne ovat nättejä, eikä niitä tarvitse heittää yhden käyttökerran jälkeen roskiin.

Sekoita blenderissä desi pistaasipähkinöitä (poista kuoret), kaksi desiä kookoskermaa ja kolme ruokalusikallista hunajaa. Saaka seos jäätelömuotteihin ja sujauta pikkulusikat pystyyn jäätelön keskelle. Anna jäätyä pakastimessa. Koristele murskatuilla pistaaseilla sekä raakasuklaalla, jonka ohjeen löydät täältä. (Tee perussuklaakastike ja jätä pois suola, inkivääri ja taatelit.) Jos laiskottaa, sulata päälle tummaa suklaata.

Yleensä minulla on aina joku tarina mielessä. Olen istunut tässä tovin, mutta tänään en keksi yhtikäs mitään. Aika harvalla toisaalta on tarinaa pistaasipähkinöitä. Vai onko? Jos sinulla on, kuulisin sen mielelläni kommenttiboksissa!

Täytynee vain tyytyä päivänselvään toteamukseen: lehtikaalisipsit olivat myös taivaallisia. Kirjoitan reseptin huomenna. Ehkä siihen mennessä olen kehitellyt tarinan lehtikaalista.