Suklainen aurinkosmoothie

Ah, vaihdoimme kotona huonekalujen järjestystä tänä viikonloppuna ja teimme suursiivouksen. Nyt täällä on ihanan avaraa ja koko koti tuoksuu puhtaalta. En ole todellakaan mikään siivousfriikki, mutta kyllä minäkin osaan arvostaa siisteyttä. En vain aina jaksa viedä niitä sukkia pyykkikoriin saati tiskata.

Aamulla aurinkokin paistoi niin kirkkaasti keittiöön, että kuvista tuli pitkästä aikaa miltei kesäisiä. Tuntui siltä, että tämä kaamokseen suunnittelemani smoothie todellakin toi aurinkoa ja energiaa elämään. Eilen joogastudio Pihasalilla vietettiin kymmenvuotis synttäreitä ja minä tein joogaajille Ravintolapäivän hengessä omena-kaurapirtelöitä. Postaan tuon ohjeen alkavalla viikolla, mutta ensin haluaisin esitellä toisen lupaamani reseptin.

Tämä smoothie on makumatka menneisyyteen. Pari vuotta sitten hain usein pirtelön mukaani Kampin Ruohonjuuresta. En enää muista tuon smoothien nimeä tai tarkkoja aineksia, mutta se maistui kutakuinkin tältä.

Liota kourallinen cashew-pähkinöitä yön yli vedessä. Kaada vesi aamulla pois. Blendaa pähkinät kahden appelsiinin ja pienen inkivääripalan kanssa. Lisää joukkoon myös kolme ruokalusikallista raakakaakaorouhetta sekä kaksi teelusikallista msm-jauhetta. Suosin jauheita, joissa on c-vitamiinia mukana. Se auttaa rikkiä imeytymään paremmin, eikä vatsani mene siitä yhtä helposti sekaisin. Lisää joukkoon vielä pari desiä kylmää vettä ja pari jääpalaa. Sekoita tasaiseksi, jolloin kaakao murskautuu hyvin pieniksi hipuiksi. Jos haluat, voit terästää smoothien pienellä määrällä macaa.

Pidän tästä hyvin kermaisesta ja jugurttimaisesta koostumuksesta, joka on kuitenkin täysin maidoton. Se pitää nälkää huomattavasti paremmin kuin vihersmoothie, tosin lupaamani omena-kaurapirtelö on poikkeus.

Sen lisäksi, että kotimme sai uuden ilmeen, on "kotistudiossani" uusi tulokas. Sain lainata turkoosia puulevyä, joka toi upeasti esiin nuo auringonkeltaiset appelsiinit. Iso kiitos asianosaisille, itsehän olin surauttamassa smoothieita sillä välin, kun lainalahja oli tuotu suoraan kotiovelle.