Lempeä omenapiiraspirtelö

 Olen tullut pantanneeksi tätä reseptiä jo viikon ajan. Lupasin edellisessä smoothie-postauksessa esitteleväni pirtelön, joita tarjoilin viime lauantaina Piha-salilla. Tämän omenapiiraspirtelön rungon löysin Kris Karrin Facebooksivuilta. Tapani mukaan muokkasin sitä hieman ja lopulta siitä syntyi terästetty versio.

Laita desi gluteenittomia kaurahiutaleita likoamaan kahteen desiin vettä. Kaura on luontaisesti gluteenitonta, mutta se valmistetaan usein muiden viljojen kanssa, joten varmistathan, että ostamasi kaurahiutaleet ovat gluteenittomia. Kun kaura on lionnut noin tunnin ajan, kaada se veden kanssa blenderiin. Lisää joukkoon omena, pala inkivääriä, kourallinen pinaattia, puolikkaan sitruunan mehu, teelusikallinen msm-jauhetta, teelusikallinen vehnänorasjauhetta (on myös gluteeniton), teelusikallinen kanelia ja pari palaa jäitä. Blendaa tasaiseksi. Halutessasi voit jättää superfoodit pois.

Tämä lempeä marraskuu on ollut mieleeni. En välitä lumesta tippaakaan ja toivon joka vuosi, että kadut pysyisivät kuivina. Toki nyt on ollut myös sadepäiviä, mutta suurimmaksi osaksi muistan vain matalalta paistavan auringon, joka värjää kaiken oranssiksi. Laitoimme parvekkeellemme roikkumaan talipallon, jonka ympärillä talitiaiset nyt ilakoivat.

Tiesitkö muuten, että talitiainen on englanniksi nimeltään great tit? Hih.