Suloista merilevää kasvoille

Kokeilin äsken reseptiä, jonka mausta en ole ihan varma. Tavallaan se oli hyvää, mutta jälkimaku hieman karvas. Siksi jätänkin reseptin vielä muhimaan ja postaan sen ehkä huomenna. Sitä ennen saatte maistiaisen aiheesta, josta olikin puhetta jo aiemmin.

Ennen loikkaustani yrittäjäksi, tein pari viime vuotta töitä kauneustoimittajana. Vaikka hyvinvointi ja ruoka ovat lähempänä sydäntäni, voisin väittää tietäväni kauneudesta aika paljon, olenhan esimerkiksi testannut lukemattomia purnukoita. Suorastaan rakastan luonnonkosmetiikkaa, joka pelasti pari vuotta sitten ihoni, joten mielestäni on hyvinkin luonnollista kirjoittaa siitä aika ajoin tänne bloginkin puolelle. Poskiini ilmestyi kaksi vuotta sitten paljon hormonaalisia näppyjä, jotka vihdoin katosivat, kun siirryin luonnonkosmetiikkaan. Siitä saakka en ole ihonhoidossa muuta käyttänytkään. Tänä syksynä hairahdin hetkeksi syrjäpoluille, kun päätin kokeilla Shiseidon kosteuttavaa linjaa. Iho näytti loistavalta pari ensimmäistä viikkoa, kunnes alkoi täyttyä pienen pienistä näpyistä. Vaihdoin saman tien takaisin luonnonkosmetiikkaan. Eivät kaikki tuotteet silläkään saralla tietysti minulle sovi. Esimerkiksi monien hehkuttama Mádaran puhdistusvaahto ei vain yksinkertaisesti ole ihoni ystävä. Tarvitsen putsaukseen tuhdin puhdistusmaidon ja raikkaan kasvoveden. (Jälkimmäisistä voisin muuten puhua vaikka kuinka. Jos sinulla ei ole vielä kasvovettä, suosittelen sellaisen hankkimista välittömästi.)

Olen hyvin nirso kosteusvoiteiden suhteen. Oikeastaan niin nirso, että unohdan käyttää niitä. Myönnettäköön, että vielä kolmisen vuotta sitten en aina jaksanut pestä meikkejä pois iltaisin. Sittemmin olen ryhdistäytynyt sillä saralla ja alkanut öljytäkin kasvojani iltarutiinien päätteeksi. Mutta ne päivävoiteet. Ah, en oikein innostu niistä.

Inhoan rasvaista tunnetta iholla, etenkin meikin alla. Tiedättekö sen fiiliksen, kun oikein tuntuu, että iho alkaa hikoilla paksun voiteen alla. Nihkeää ja nahkeaa. Toisen suuren miinuksen voide saa, jos se rullaantuu iholla, eikä imeydy kunnolla. Jos sormiin jää harmaata, tahmaista tahnaa, on päivävoide minun silmissäni kelvoton.

Iroisien Botanical Anti-wrinkle Smoothing Care -kosteusvoide on siitä erikoinen tuote, että se kosteuttaa tehokkaasti, vaikka on hyvin kevyt iholla. Usein tarpeeksi freesin lopputuloksen saan vain rasvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla, jotka eivät kosteuta omaa pintakuivaa ihoani läheskään tarpeeksi. Iroisien tuubeissa on hyvin kapea annostelukärki, joka muistuttaa siitä, ettei voiteella tarvitse läträtä. Kun voidetta käyttää tarpeeksi vähän, ei lopputulos ole inhottavan niljakas. Ei se kyllä olisi suurellakaan määrällä, mutta tuotetta ei todellakaan kannata tuhlata turhaan. Voide imeytyy hetkessä, joten meikkauksen voi aloittaa heti.

Myös sarjan The Ultimate Serum -seerumi on miellyttävä iholla. Se on alkuun juokseva voide, mutta kehkeytyy iholla öljyksi. Sopii kosteusvoiteen alle yöksi. Kuulemma oikein rutikuiva iho imaisisi tämän myös aamuisin meikin alle, mutta minun makuuni iho jää liian kiilteleväksi. Ja olenpahan oppinut käyttämään aina välillä silmänympärysvoidettakin, kun huomasin, että ensimmäiset naururypythän siellä jo pilkistävät. Tosin rakastan nauramista jopa luonnonkosmetiikkaa enemmän, joten en ole huolissani, vaan unohdan tuubin olemassaolon vähintään kolmesti viikossa.

Huomasin muuten vasta, että minulle suositeltu kosteusvoidehan sopii myös yli nelikymppiselle iholle, koska voide on hyvin ravitseva. Luonnonkosmetiikassa ei kuitenkaan ole varsinaisia ikäsuosituksia eli ihon fiiliksen mukaan mennään. Rauhoittava ruiskaunokki, kosteuttava merilevä ja ravitseva avokado tuntuvat sopivan omalle iholleni, vaikkei se ole vielä nähnyt edes sitä kolmeakymppiä. Kahta jälkimmäistä ainesosaa nautin mieluusti myös sisäisesti, joten en ihmettele, että tekevät hyvää myös ulkoisesti.

Iroisie on ranskalainen sarja, kuten kaikki suosikkini. Kai ne ovat tarpeeksi ylellisiä luonnonkosmetiikaksi ja vievät minut omalla tavallaan Pariisiin. Sarja sopii kuulemma erityisen hyvin pintakuivalle ja hormonaalisesti temppuilevalle iholle. Näin parin viikon käytön jälkeen voin sanoa, että se on noussut jo yhdeksi suosikkisarjaseni. BB-voidekin oli muuten oikein passeli, mutta sen ainut sävy ei sopinut kellertävälle ja hieman oliiviin taittavalle iholleni.

Kuvasin tuotteet puistosta löytämieni suloisten marjojen kanssa. Joku fiksumpi saattaa tietää, ovatko ne myrkyllisiä. Älä siis valmista marjoista omaa kasvonaamiotasi. Kehittelen turvallisen version sinulle pikapikaa. Niin ja kaikki kiitos valokuvaajille, joiden kanssa olen tehnyt pari viime vuotta töitä. Olitte oikeassa, nuo kiiltävät purkit ovat aika helvetillisiä kuvata.

***

Testituotteet saatu

Jolie-kaupasta

veloituksetta.