Gluteeniton ranskanleipä

ranskanleipa-CC-88-2-kopio-

ranskanleipa-CC-88-kopio-

Innostuin muutama viikko sitten tilaamaan iHerbistä erilaisia gluteenittomia jauhoja. Halusin kokeilla leipoa mahdollisimman paljon ranskanleipää muistuttavan gluteenittoman version. Lueskeltuani kasapäin erilaisia reseptejä, muokkasin niistä omani ja kappas, koostumus onnistui kertalaakista.

Pizzareseptin kommenteissa joku kyseli hiivattoman version perään ja niin käynee myös tämän leivän kanssa. Hiivatonkin leipä on työn alla, älkää huoliko. Mutta tämä on kyllä ihanan mehukas, ai että.

Ainakin Ruohonjuuressa on nykyään ihan mukavat jauhovalikoimat, mutta jos tilaus iHerbistä kiinnostaa, tässä linkit käyttämiini jauhoihin. iHerbissä hinnat ovat myös huokeammat kuin täällä, tosin postikulut tulevat toki päälle. Ei kannata tilata liian kalliita paketteja, jotta tullimaksut eivät pamahda yllätyksenä päälle. Oma 40 euron settini piti tullata vitosella. Ei paha.

Koodilla GJR670 saat alennusta ensimmäisestä ostoksestasi*.

Kuten osa teistä ehkä Instagramista huomasi, söin ensimmäisen leivän niin nopeasti, etten ehtinyt edes kuvata sitä tänne blogiin. Reseptin toimittamisessa meni siis hetki, kun piti leipoa uusi erä. Pahoittelut. Seuraavaksi täytyy kehittää leivälle päälliset. Ainakin kannattaa kokeilla Eggs Florentinea. (Kääk, onpa postauksessa ollut ankeat kuvat.) Koska helle on huomenna ohi, minä ainakin keskityn uppomunien ja hollandaise-kastikkeen valmistamiseen.


Mittaa kippoon 2,5 dl kädenlämpöistä vettä, pussillinen kuivahiivaa ja teelusikallinen kookossokeria tai hunajaa. Sekoita. Vatkaa kulhossa kaksi kananmunan valkuaista vaahdoksi. Mittaa joukkoon 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta, 1 dl tapiokajauhoa, 1 dl durrajauhoa, 1 rkl oliiviöljyä ja 2 tl ksantaania. Lisää kulhoon myös hiiva-vesiseos. Mausta hyppylellisellä laatusuolaa. Vaivaa taikinaksi, joka saa jäädä melko löysäksi. Kaada taikina leipävuokaan ja anna sen kohota 30 minuutin ajan keittiöliinan alla. Tee sen jälkeen leivän päälle veitsellä viiltoja.

Pane uunin pohjalle lasivuoka, jossa on kuumaa vettä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paista leipää uunin kestitasolla tunnin ajan. Vesihöyry tekee leivän kuoresta rapean.

 

***

*Affiliate-alennuskoodi