3 x hummus

puffet-2.jpg

hummukset-2-kopio--1

Olen innostunut väreistä. Voisin värjätä kaiken punajuurella pinkiksi. Se on aika kummallista, sillä pinkki ei todellakaan ole lempivärini. Mutta yhtäkkiä vaalea roosa, magenta ja jäätävä pinkki ovat alkaneet näyttää hyvältä. Niin myös hummuksessa.

Vihreään hummukseen voisi kokeilla varmasti myös basilikaa tai minttua, johon olen näin kesäisin koukussa. Korianteri on kuitenkin kestosuosikkini, joka jakaa mielipiteitä. Itse en voi käsittää sitä, että joku inhoaa korianteria. Voisin laittaa sitä liki jokaiseen ruokaan. Siis jopa sushiin, vaikka aluksi yhdistelmä kuulosti väärältä. Mutta ei se ole. Ei todellakaan.


Pinkki hummus

Sekoita 3 dl valmista hummusta ja yksi pieni uunissa kypsennetty punajuuri blenderissä tasaiseksi. Perushummuksen ohjeet löydät täältä.

Oranssi hummus

Puolita kaksi suippoa paprikaa. Paahda niitä uunissa grillivastusten alla 275 asteessa, kunnes paprikan kuori mustuu ja kupruilee. Varo laukaisemasta palohälytintä. Been there, done that. Twice. Ota paprikat pois uunista ja siirrä ne tiiviiseen muovipussiin. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori irtoaa helposti. Blendaa 3 dl valmista hummusta ja paprikat sileäksi.

Vihreä hummus

Sekoita blenderissä ruukullinen korianteria ja 3 dl valmista hummusta tasaiseksi tahnaksi.