Lehtikaalikeitto

kaktusjc3a4de_vesimeloni-kopio-1.jpg

lehtikaalikeitto (kopio)

Ensimmäiseksi haluan kiittää teitä kaikkia ihania, jotka lähetitte kannustavia kommentteja ja onnitteluita sekä tykkäsitte viimeisimmästä postauksestani! On upeaa tietää, että kirjaani odottaa jo innokas lukijajoukko ♥

Sitten päivän reseptiin, lehtikaalikeittoon. Olen hieman kyllästynyt vihersmoothieisiin, mikä näkyy ruokavaliossani. En syö mielestäni tarpeeksi vihreää. Pirtelön muodossa vihreät kulauttaa mukavan helposti alas, joten tämä keitto on tavallaan aika hauska tapa pyrkiä samaan. Rakastan pinaattikeittoa, josta lainasin tähänkin annokseen keitetyt kananmunat. Toimii muuten tosi kivasti!

Onneksi hamstrasin keittoa eilen kaksi annosta autuaan tietämättömänä. Kävin nimittäin viime viikolla antamassa ruoka-aineyliherkkyystestiä varten verinäytteen ja tulokset saapuivat tänään. Seuraavat 6 kk minun pitää välttää lehtikaalia, cashew-pähkinöitä ja chiliä! Nyyh ja kääk! Mutta kerron testistä enemmän vasta parin viikon kuluttua, jotta  olen ehtinyt noudattaa uutta ruokavaliota hetken. Toivon mukaan turvotus ja väsymys olisivat jo silloin hieman vähentyneet. Ainakin tuloksia luvattiin nopeastikin.

Testitulokset ovat yksilöllisiä, joten tämä ei tarkoita, että teidän muidenkin pitäisi välttää tätä keittoa. Minä kokeilen sitä uudelleen 3-6 kk kuluttua. Silloin näitä ruoka-aineita saa ottaa hiljalleen takaisin ruokavalioon.

Nauttikaa, kun pystytte. Slurps!


Laita kattilaan 100g revittyä lehtikaalta (eli poista ruodit ja paloittele loput). Kuori 2 valkosipulin kynttä ja 2 salottisipulia ja pane nekin kattilaan. Lisää vettä. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia. Kaada tilkka keitinvedestä blenderiin. Kaada loput vedet pois. Lisää blenderiin kevyesti kypsennetyt raaka-aineet sekä 1 dl cashew-maitoa. Blendaa keitto tasaiseksi ja mausta suolalla. Keitä kananmuna ja pilko se keiton päälle. Voit ripotella päälle hienonnettua kevätsipulia ja chilihiutaleita.