Kvinoa-mustaherukkamuffinssit

muffinssit kopio

Nämä muffinssit ovat niin ihanan pehmeitä ja muhevia, että niitä tekisi mieli syödä kerralla koko satsi. Mmmm. Ei muuten mitään kuppikakkuja, nämä ovat jotenkin rehellisiä muffinsseja. Niistä tulee mieleen vuosien takainen työpaikkani Tennispalatsin kahvilassa. Muffinsseja jäi aina yli, oli päivä kuinka vilkas tahansa. Jätin ylimääräiset tyhjälle tiskille töistä lähtiessäni. Aamuun mennessä ne olivat aina kadonneet leffateatterityöntekijöiden taskuun. Puolustuksekseni sanottakoon, että se oli ihan normaali käytäntö ja koski koko henkilökuntaa.

Äitini on aina antamassa kaikille alennusta ja heltyy lahjoittamaan asioita helposti ilmaiseksikin. Kuten kerran postikortin japanilaiselle pariskunnalle, jolla ei ollut käteistä mukana. Ja koska "olisi niin kovin kiva lähettää kortti kotiväelle" antoi äiti lopulta kaupan päälle postimerkinkin.

Muffinssit kannattaa syödä peiton alla. Sinne minä ajattelin pian käpertyä, kun vain ensin keksin, mitä taion illalliseksi. Pelkillä muffinsseilla ei voi elää, vai voiko?


Huuhtele 1 dl kvinoaa ja keitä ne 2 dl:ssa vettä. Sekoita valmiin kvinoan joukkoon 2 kananmunaa, 2 rkl maapähkinävoita, 5 haarukalla muussattua taatelia, 1 tl kardemummaa, 1/2 tl laatusuolaa, 1 tl ksantaania ja 1 rkl omenaviinietikkaa. (Testasin muuten myös ilman kahta jälkimmäistä ja kyseiset muffinssit eivät olleet yhtä kuohkeita.) Pyöräytä joukkoon vielä 1 dl jäisiä mustaherukoita. Annostele taikina muffinssivuokiin. Kannattaa laittaa taikinaa reilusti. Itse täytin vuoat vain puolilleen, koska en ollut varma kohoaako taikina. No, ei kohoa. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.