Raastinlautojen ykkönen

Sain äidiltäni tämän raastinlaudan lahjaksi muutama viikko sitten. Se on aivan loistava. Vaikka raastin näyttää lällyltä posliinipintoineen, voin vakuuttaa: se on häijy. Valkosipuli, inkivääri, pähkinät, juusto ja suklaa ovat hetkessä tahnaa ja rouhetta. Valmiit muruset voi kaapia ruokaan silikonisella siveltimellä, joka noukkii mukaansa ainekset raastimen koloista. Raastin on myös helppo ja nopea huuhdella. Mikä parasta, siitä on mahdoton saada haavoja rystysiin! En valitettavasti tiedä, mistä niitä voi ostaa. Olen nähnyt niitä muutamilla messuilla, joilta äitinikin sen löysi. Pohjassa lukee Porvoon paja. Ostin savustettuja valkosipuleita viime viikolla ja rakastuin. Kaikki ruoat maistuvat niiden ansiosta jotenkin syksyisemmiltä. Muhevilta. Täyteläisiltä.

Suosittelen molempia.

RuokaEmmi-Liia Sjöholm