Minttuinen mania

matcha kaakao

Olen pari kuukautta selannut sekä asuntosivuja että Pinterestiä päivittäin. Joku voisi jopa väittää, että maanisesti. Voin kertoa, että kauniin kaksion löytäminen Helsingin Kalliosta on vaikea tehtävä. Etenkin, kun kaunis tarkoittaa minun kohdallani lähinnä kaunista keittiötä. Ensin toivoin, että asuntoihin olisi ymmärretty valita valkoiset selkeälinjaiset kaapit. Salakavalasti minuun on kuitenkin alkanut purra vanhan ja kotoisan keittiön viehätys. Sellainen vähän sinne päin (mutta harkitusti tietysti). Olen nimittäin itsekin vähän sinne päin eli suomeksi sanottuna sotkuinen. Ei meillä koskaan näytä sisustuslehtimäisen tyylikkäältä, kuten mieheni minua muistutti. Naureskellen kuuntelen aina kavereiden valituksia siitä, kuinka mies voisi joskus siivota ja pyyhkiä leivänmurut keittiötasolta. Meillä minä olen se, jota täytyy muistuttaa kolmesti roskien viemisestä. Haluaisimme löytää kodin 1900-luvun alkuvuosikymmenten rakennuksesta. Olisi hienoa, jos keittiökin henkisi sopivalla tavalla ajan fiilistä. Maalaisromanttisesta tyylistä en edelleenkään pidä, vaan enemmänkin 50-luvun kaapistoista modernilla tvistillä. Etenkin lämmin mintun vihreä on yhtäkkiä kolahtanut. Niin ja vanhat nupit. Vetimettömät keittiön kaapit olivat vielä hetki sitten mieleeni, mutta yhtäkkiä ne alkoivat näyttää persoonattomilta. Tuollaiset oikeanpuoleiset liukuovikaapit olisivat aika kivat myös.  Ehkä vihreään kyllästyy, mutta sama tyyli toimisi valkoisenakin.

mint cabinets 5

Ostin jokin aika sitten tuon värisiä pöytäliinoja kätevään rullaan pakattuna. Se toimii kuten talouspaperi: uusi arkki repäistään rullasta. Poikkeus on oikeastaan se, että nämä liinat voi pestä koneessa. Talouspaperia meillä ei harrasteta. Silloin, kun olen äidilläni, pyyhin käteni mieluusti talouspaperiin. Se on yllättävän ylellistä. Kotona kuitenkin suosin pitkäikäisiä keittiöliinoja, joita on meillä vino pino.

Vihreät sävyt ovat juurtuneet myös aamuihini. Postasin jokunen aika sitten vihreä tee -latten reseptin. Viime viikolla törmäsin tähän reseptiin, jota tuunailin hieman ja se on itseasiassa vielä hurjasti edeltäjäänsä parempi, vaikkakin teen maku jää kyllä piparmintun ja kaakaon alle. Siitä huolimatta kannattaa sekoittaa matcha juoman joukkoon ja ottaa vihreän teen terveyshyödyistä kaikki irti.

Pane blenderiin 2 dl mantelimaitoa, yksi taateli (poista kivi), teelusikallinen (raaka)kaakaota, teelusikallinen matcha-teetä ja 1-2 tippaa piparminttuöljyä. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna juoma pienessä kattilassa.

En muuten ennen pitänyt vihreästä väristä, mutta yhtäkkiä se tuntuu freesiltä. Ehkä siksi, että olen viime aikoina istunut mielelläni vanhassa nojatuolissamme, joka on sammaleenvihreää samettia. Minulla on myös tumman vihreä talviparka. Tarkemmin ajateltuna vihreä on oikein ihana väri, kunhan se on sopivasti murrettu ja sävy lainattu luonnosta.

:: Keittiökuvat 1 ja 2 ::