Maidottomat ja gluteenittomat lätyt

letut kopio

Muistaakohan joku vielä sen, kun haaveilin varmaan jo reilu vuosi sitten todella perinteisistä lätyistä. Siis sellaisista ohuista, joita lapsena paistettiin. No nyt kuulkaa gluteenittomat ja maidottomat versiot ovat vihdoin täällä. Melkein itketti, kun maistoin ensimmäistä intiaanisokerin kanssa rullalle kääräistyä lättyä.

Käytin näissä lähikaupasta löytämääni Alpron uutta kookosmaitojuomaa. Se on koostumukseltaan siis juoksevaa, hyvin lehmänmaitomaista ja raikkaan makuista nestettä. Meidän kaupassamme se oli sijoitettu manteli- ja kauramaitojen viereen. Halutessasi voit käyttää tavallistakin maitoa.

Pannun kuumetessa lättyihin piirtyy aitoja rusketusraitoja. Sellaisia kuplivia ympyröitä. Kyllä väitän, että nämä voittavat amerikkalaiset pannukakut mennen tullen. Niin ja bannarit.


Vatkaa kulhossa 2 kananmunaa ja 4 dl kookosmaitojuomaa. Sekoita joukkoon hitaasti 1 dl tapiokatärkkelystä ja 1,5 dl riisijauhoja. Mausta 1 tl suolalla ja 1 tl intiaanisokerilla. Paista pannulla voissa ohuita lättyjä. Tarjoile hillon tai intiaanisokerin kanssa.