Katja Kokon kauneusresepti

katjakokko-2 kopio

passikuvakollaasi

katjakokko-4 kopio

Osa ehkä muistaakin, että tein pari vuotta kauneustoimittajan töitä. Sinä aikana kylppärin kaapit täyttyivät erilaisista puteleista. Osan sisältö sopi iholleni loistavasti, osa surkeasti. Aika usein vaihdoin hyvästä huonompaan kesken purnukan, jotta ehdin testata kaikki kiinnostavat tuotteet. Ihoni ei pitänyt siitä yhtään.

Nyt kun pestin lopettamisesta on kulunut yli vuosi, nurkista on kadonnut viimeinenkin nyssäkkä. Mieheni ei erityisemmin pitänyt lattialla kuljeksivista paperikasseista ja täytyy myöntää, että hiljalleen minullakin meni hermot. On ihanaa hypeltää uutuuksia (mikä siinä onkin niin kiehtovaa?) mutta vielä ihanampaa on ostaa kaupasta vain ne tuotteet, joita oikeasti tarvitsen. Nykyään meikkivoiteeni on aina oikean väristä ja putsari sopivan lempeää.

Löysin viiden vuoden takaisen passikuvani. Siitä katsoi baby face, jonka iho oli kuulas, eikä tummista silmänalusista ollut tietoakaan. Nyt ihoni oli harmaa, pintakuiva ja temppuileva. Miliumeja, niitä valkoisia kovia mustapään tyyppisiä nyppyjä, oli leuka täynnä. Jostain kumman syystä myös kulmakarvojen väliin ilmestyi jatkuvasti epäpuhtauksia, vaikken enää rillejä käytäkään. Niiden alla nimittäin näpyt tykkäsivät ennen muhia.

Pyysin avukseni luonnonkosmetikkagurun, Katja Kokon. Hän ehdotti, että tekisi minulle ihoanalyysin. Vastasin kysymyksiin, joita taisi olla tusinan verran ja pari päivää myöhemmin sähköpostiini ilmestyi Personal Beauty Guide – avain ihoni onneen. Ensinnäkin opas on hurjan kaunis. Sen lukemisesta tulee liki yhtä ylellinen olo kuin kasvohoitajalla käymisestä. Toisekseen ohjeet ovat selkeät. Oppaan mukana tulee tuotesuositukset ja ohjeet niiden käyttämiseen.

Okei myönnetään. Kyllähän se kirpaisi, kun tuhlasin pitkästä aikaa pienen omaisuuden kosmetiikkatuotteisiin. Onneksi opas sisältää alekoodin. Ostin kerralla kaiken yhtä kosteusnaamiota ja päivällä käytettävää silmänympärysvoidetta lukuunottamatta. Mutta olen ollut tuotteisiin aivan uskomattoman tyytyväinen. Sukin kuorinta on ihmeellisen tehokasta tavaraa, vaikkei sisällä lainkaan rakeita ja sitä käytetäänkin oikeastaan naamion tavoin. Saman merkin päivävoide kosteuttaa tukkimatta ihohuokosiani. Olin lätkinyt paniikissa kasvoilleni rasvaisia, tuhteja voiteita, jotka aiheuttivat miliumeja. Eniten pidän Sukin pienestä pipettipullosta, jossa on seerumia. Pipettiä kuvatessa muistin muuten, miksi kosmetiikkakuvauksissa oli aina oltava sinitarraa. Korkki meinasi vieriä ulos kuvasta, kunnes tajusin jyystää palan purkkaa. Sillä sain liimattua pipetin paikoilleen.

Tata Harperin putsari on puolestaan kuin sekoitus lempeää puhdistusmaitoa ja heleyttävää kuorintaa. Epäilin ensin, voiko sillä poistaa silmämeikkejä, mutta olen onnistunut. Katja, nyt voit huutaa, jos sitä ei saisikaan käyttää silmänympärysiholle hehe.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kasvoveden kanssa lotraaminen on raskasta. Pitää olla vanulaput ja kaikki. Mutta Tata Harperin vesi suihkitaan pullosta suoraan iholle. Tadaa! Maailman helpointa. Sarjan pieni öljy on myös paras laatuaan. Se ei jää yhtään sottaiseksi kasvoille. Tosin nyt osaan käyttää Katjan ansiosta öljyä myös oikein: vasta kasvoveden ja kosteusseerumin jälkeen, jotta ne auttavat öljyä todella imeytymään ihoon. Melkein nolottaa, että olen itse antanut joskus vinkkejä ihonhoitoon. Olenhan lotrannut öljylläkin aina väärin!

katjakokko kopio

Ainoa tuote, josta en oikein innostu, on Absolutionin silmänympärysvoide. Se on aivan ihanan helmiästä, mutta rullautuu ihollani. Sen päälle en laittaisi meikkivoidetta. Ei sillä niin väliä, koska käytän sitä ohjeiden mukaan iltaisin. Mutta menevät ne kimalteetkin yöllä vähän harakoille. Tai no, onhan se ihanaa olla viehättävä myös iltarutiinien jälkeen, joten perun osittain sanani. Voiteiden rullaavuus on kuitenkin mielestäni yksi rasittavimpia piirteitä, joten annan ääneni täysillä Sukille. Kokeilemani voiteet imeytyvät ihoon, eikä merkkiäkään rullailusta!

Noin kahden viikon (vai jo kolmen) käytön jälkeen ihoni ei ole enää pintakuiva. Miliumit alkavat hiljalleen kadota, vaikken enää naivisti kuvittele, että pääsisin ikinä niistä tai mustapäistä täysin eroon. Olen hyväksynyt kohtaloni. Mutta mikä parasta, harmaa sameus on poissa. Ainakin niin hyvin kuin talvi-iholla se on mahdollista.

Nyt haluan muistuttaa, ettei kannata suin päin ostaa näitä minulle suositeltuja tuotteita. Ne eivät välttämättä toimi yhtä loistavasti sinun ihollasi ellet sitten tunnistanut itseäsi ihotyyppini kuvauksesta. Sen vuoksi en jaksanut edes kirjoittaa jokaisen tuotteen tarkkaa nimeä tänne. Suosittelen etsimään tarkempia tietoja suoraan Katjan blogista. Siellä on nimittäin informaatiota kerrakseen.

Katjan Personal Beauty Guide maksaa 65 e. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille niille, jotka ovat vähän hukassa ihonsa kanssa. Se on muuten todella kiva lahjavinkkikin. Itselle, ystävälle, rakkaalle, äidille, tyttärelle. Miksei isille ja pojillekin.

***

Yhteistyössä Katja Kokko, www.katjakokko.com