Jatko-osa kuntosalikeskustelulle

Kirjoitin tänään Helsingin Sanomien kolumnin proteiinipitoisesta ruokavaliosta. Se on ikään kuin jatko-osa aiemmin täällä aloittamalleni keskustelulle lihaskuntotreenistä. Proteiinintankkaus ja kuntosaliharjoittelu kun tuntuvat kulkevan käsi kädessä. Kommenteista päätellen kirjoitukseni oli osalle selvää pässinlihaa. Osa piti minua hölmönä. Minusta proteiinitankkauksessa voi perustallaaja kuitenkin mennä helposti metsään. Vanha viisaus kuluta enemmän kuin syöt pätee ruokavaliosta riippumatta. Mutta kun kehotetaan syömään enemmän proteiinia terveyden nimissä, aika moni unohtaa kertoa (ja kysyä), kuinka paljon on enemmän ja mikä on liikaa.

Joku myös ihmetteli, olinko 58-kiloisena ylipainoinen. En tietenkään, enkä ole nytkään. Mutta tämä oli tarina vuosia saman painoisena pysyneestä suht aktiivisesta naisesta, joka muutti ruokavalionsa "paremmaksi" ja pettyi. Olemme kaikki erilaisia. Siksi sama ruokavalio ei sovi kaikille. Tämä ei sopinut minulle.

Mitä mieltä te olette? Onko proteiinitankkaus mennyt överiksi?