Iris Hantverk sai siivoamaan

siivous-2

siivous-3

siivous-6

siivous-4

En yleensä katso etukäteen millaista säätä on luvassa. Jos tiedossa on viikko sadetta, on mielestäni tylsä tietää harmaudesta etukäteen. Ja kuinka ihanaa on avata aamulla verhot ja yllättyä sisään paistavasta auringosta pitkän harmaan kauden jälkeen. Asuin yhdeksän vuotta asunossa, jossa ei ollut edes lämpömittaria ikkunan ulkopuolella. Se toki aiheutti välillä väärinkäsityksiä. Kirkas auringonpaiste ei välttämättä tarkoita lämpöä, eikä sade kylmyyttä. Toisaalta olen huomannut, etteivät mittaritkaan aina kerro koko totuutta. Edellisen asuntomme lämpömittari näytti hellelukemia kesät talvet, jos aurinko sattui paistamaan. Nykyinenkin mittarimme näyttää parhaillaan melkoisen positiivista tulosta. Täytyy pian lähteä katsomaan, voiko siihen luottaa. Minusta on kuoriutunut uudessa kodissa ihmeellisen siivousintoinen. Ehkä se on tämä alkuinnostus, jonka ansiosta tekee mieli kuurata. Laitan tiskit melkein heti koneeseen ja pyyhin tiskipöydän. Minun tekee jopa mieli imuroida ja luututa lattiat! Ennenkuulumatonta.

Osasyy lienee näiden ihanien uusien siivousvälineiden. Löysin jokin aika sitten Pinosta ihania Iris Hantverkin puisia harjoja ja kauniita tiskirättejä. Ostin jämäkän ja ohuen harjan pöytäpintoja varten. Edellinen pöytämme oli vanhaa lankkua ja sen rakoihin tuppasi jäädä murusia. Noh, uusi sileäpintainen pöytä ei ehkä olisi harjaa tarvinnut, mutta tuskin se käyttämättä jää. Sillä on hyvä huiskia murusia kaasuliedeltä (kun se ei ole päällä, of course).

Toinen harjoista on pölyhuisku. Siis hoitaa samoja tehtäviä kuin perinteiset sateenkaarenväreissä ilakoivat muovuhuiskut. Harja on suloisen pehmeä ja staattinen eli kerää pienimmätkin pölyhuikkaset itseensä. Täytyy myöntää, että aiemmin hyllyjen päälle on kertynyt helposti paljon pölyä, mutta nyt yritän huiskia kovasti menemään.

Saimme ensimmäiseksi tuparilahjaksi sattumalta saman merkin kihvelisetin äidiltäni. Olen tottunut harjaamaan keittiön lattian säännöllisesti (koska en ole se kovin imuroija) ja tämä on kyllä paljon kauniimpi kuin muovinen edeltäjänsä.

Harjoilla voi huiskia esimerkiksi Pariisista syksyllä ostamaani hyvän mielen teetä, jos sitä aarretta jostain ihmeen syystä päätyy lattialle asti. Mikäs saisikaan paremmalle tuulelle kuin siemaus Bonne Humeuria, puhdas koti ja keväinen auringonpaiste.