Avokadosmoothie

Meillä on vihdoin uusi ruokapöytä. Vaikka rakastin vanhaa, isoa, rouheaa puupöytäämme, on tuo valkoinen uusi tulokas kyllä ihanan freesi tuulahdus. Kattaukset näyttävät siinä ihan erilaiselta ja olinkin kaivannut vaaleampia taustoja vaihteeksi.

Ostin eilen uusia kukkia Andantesta, joka on ihana kahvila-kukkakauppa Helsingin Fredrikinkadulla, vanhalla kotikadullani. Minä tosin asuin vuosia ihan sen toisessa päässä. Pidän vähän erikoisista kukista ja ostan harvoin esimerkiksi ruusuja. Pidän varvuista, oksista, havuista, eukalyptuksen oksista, harsokukista, jaloleinikeistä (joiden (latinankielinen???) nimi ranunculus kuulostaa mielestäni ihanan rouhealta), murretuista vihreistä ja sinisistä, hennosta vaaleanpunaisesta, syvästä viininpunaisesta, haaleasta valkoisesta. Kampin keskuksen kukkakaupassa on yleensä hyvä valikoima, mutta se on pettänyt minut jo pari kertaa. Kallion paras kukkakauppa on edelleen etsinnässä. Suosituksia?

Ostin turkkilaista jugurttia aivan eri tarkoituksiin ja päädyin tekemään pitkästä, pitkästä aikaa jugurttipohjaisen smoothien. Se on mukavan kermainen aamupala ja muistuttaa minua niistä vuosista, kun olin kahvilassa töissä. Tai siis kysehän oli oikeasti vain kuudesta kuukaudesta, mutta jotenkin pidän itseäni ihan kahvilatyyppinä ja kuvittelen hortoilleeni kassan ja kahvikoneen välillä pidempäänkin.

Kevät on uudistumisen aikaa ja minä huomaan kaipaavani uusia haasteita myös tänne blogin puolelle. Haaveilen puolisalaa koodaustaidoista. Mielelläni nimittäin päivittäisin blogin ulkoasua omin avuin. Mutta täytyy taas miettiä hiljalleen uusia kuvioita. Eihän tässä kiire ole. Terkuin ainainen hätähousu.

Ps. En ollut koskaan huomannut, kuinka suloisesti Arabian Krokus-kupit heijastavat kuvionsa ympärilleen. Ei sitäkään huomannut aiemmalla pöydällämme. Mitä kaikkea tämä uusi valoisa pinta tuokaan vielä esiin?

Andante, Fredrikinkatu 20


Annoksesta tulee pari lasillista smoothieta. Mittaa blenderiin 1 dl turkkilaista jugurttia, 1 avokado, yksi banaani, 1 dl kylmää vettä ja 5 jääpalaa. Revi joukkoon myös kahden ison lehtikaalin lehdet (jätä siis ruoti pois). Blendaa tasaiseksi. Minä en kaipaa smoothieen enempää makeutta, mutta sitä voi lisätä esimerkiksi taatelin, hunajan tai päärynän avulla. Maidottoman version voi tehdä vaikkapa mantelimaidosta, jota laitetaan 1,5 dl veden ja jugurtin tilalle.