Maukas avokadojäätelö

pariisi_loput-7.jpg

Olin ajatellut valmistaa avokadojäätelöä hyvin yksinkertaisella menetelmällä. Tiedättehän, jäätynyttä banaania blenderiin ja vähän avokadoa päälle? Mutta sitten juttelin ystäväni Riikan kanssa aiheesta ja tajusin, että minun on pakko tehdä oma versioni hänen kermaisesta reseptistään. Etenkin, kun Riikka oikein yllytti. Niinpä lähdin mascarpone-kaupoille. Kaakaovoin ja vaahterasiirapin yhdistelmä tekee jäätelöstä valkosuklaamaisen. Banaanin voisi varmasti jättää halutessaan pois. Totta puhuen se sujahti joukkoon siksi, että olin ensimmäisen idean saatuani ehtinyt jo pakastaa sen yhden avokadon kanssa. Reseptiin voi siis käyttää tuoreita tai pakastettuja hedelmiä.

Sekoita blenderissä avokado, banaani, 0,5-1 dl vaahterasiirappia, 1 dl kaakaovoita ja 250 g mascaspone-juustoa. Kaada seos astiaan ja pakasta. Sekoita vartin välein, kunnes koostumus on jäätelömäisen jähmeää. Voit myös käyttää jäätelökonetta.

Los Angelesissa asuva ystäväni kertoi, että siellä kaikki syövät nyt lehtikaalijäätelöä. Toinen blogeissa vilahdellut suosikki on matcha-jätski. Siispä kokeilin v ielä toista seosta:

Tee kuten edellinen, mutta lisää joukkoon blendausvaiheessa myös 1 tl matcha-jauhetta ja kaksi lehtikaalin lehteä (revi ruodit pois).

Tämän maukkaammin ei varmaan lehtivihreäänsä voi syödä. ♥