Megahyvä tomaattihillo

tomaattihillo

Olin unohtanut tomaattihillon olemassaolon, vaikka resepti löytyy kirjastani. Viime viikon Kreikan matkalla söin kahteen kertaan annoksen, jossa oli jotain hyvää suolattua lihaa ja sen seurana makeaa tomaattihilloa. Aivan käsittämättömän maukas yhdistelmä. Niinpä päätin tehdä hilloa satsin juhannusmakkaroiden kastikkeeksi. Sori ketsuppi, tämä on aika paljon parempaa. Kreikasta reseptiin tarttui pieni lisäys: kokonaiset kuivatut mausteneilikat.

Maukasta juhannusta!


Kuutioi viisi isoa tomaattia. Laita ne kattilaan, painele murskaksi ja lisää joukkoon 1 dl intiaani- tai kookossokeria sekä viisi mausteneilikkaa. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna porista tunnin ajan, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Jos syöjiä on useampia, tee kaksinkertainen määrä. Hilloa tulee tällä ohjeella pieni purkillinen.