Mustaa Muttia ja pasta bolognese

img6-1.jpg

mutti-2

mutti-3

Päivä pimeni äkisti. Tavallaan helpotus, sanoimme. Olemme nimittäin tehneet koko päivän kotona töitä. Seilaan valokuvamaailmassani valoisan ja pimeän välillä. Juuri nyt pidän maalauksellisen synkistä kuvista, vaikka kesä tuntui vasta alkaneen. Haaveilen jo uuden munakoisonvärisen collegeni pukemisesta nahkatakin alle. Ja säilykkeet, nekin näyttävät kiinnostavan. Katsomme iltaisin Mad Meniä. Salvatore teki jokin aika sitten Ken Cosgrovelle pasta bolognesea. Laiskuuttani ostan aina valmista tomaattimurskaa. Vielä joskus pyydän ystävääni Anua opettamaan aidon italialaisen tomaattikastikkeen ohjeen. Ostan kuitenkin aina italialaista Mutti-murskaa. Osin pakkauksen, osin maun vuoksi. Tänään kastike syntyi heittämällä päästä, kutakuinkin näin.


Kypsennä isossa pannussa hiljalleen 400 g naudan jauhelihaa. Älä anna sen kärventyä kuivaksi. Lisää joukkoon purkillinen Mutti-tomaattimurskaa sekä maun mukaan tomaattipyreetä. Itse pidän pyreen syvästä mausta ja laitan sitä reilusti. Tällä kertaa kokeilin lisätä joukkoon myös kokonaisia säilöttyjä Mutti-tomaatteja. Hienonna joukkoon pari kevätsipulia ja 6 valkkosipulin kynttä. Rouhi kastikkeeseen pippuria ja mittaa maun mukaan chilihiutaleita. Lisää joukkoon myös 3 rkl hunajaa tai sokeria sekä 2 rkl lihafondia. Pekoni antaisi makua, mutta syön harvemmin possua. Punaviiniä voi myös lorauttaa mukaan, meillä ei valitettavasti ollut yhtään. Hienonna kastikkeeseen tuoretta oreganoa ja basilikaa, mutta jätä vähän koristeluun. Hauduttele kastiketta tunnista pariin. Keitä gluteeniton pasta runsaasti suolatussa vedessä. Raasta täällä parmesania.