Camembert-kakku

fig

Leivoin tänään kakun. Unohdin lisätä siihen sokeria tai mitään muutakaan makeuttajaa. Voin sanoa, että aika kaakaoinen tuli. Naureskelimme ystäväni Sofian kanssa, että meille kelpaisi oikein hyvin salt & vinegar -kakku ja sellainen tämä oikeastaan olikin. Mutta sori vaan, samoilla mausteilla kyllästetyt sipsit ovat aika hemmetisti parempia, kuin kakkuviritelmäni. Ehkä suolaa ja viinietikkaa olisi pitänyt olla enemmän? Mutta tässäpä vasta kakku omaan makuuni: camembert-juustokiekko pähkinöillä, siemenillä ja hunajalla valeltuna. Seuraksi vähän viikunoita. Kymmenen pistettä.

Ei ehkä kannata syödä yksin ihan koko kakkua. (3/4 sen sijaan on ihan ok, eikö?) Se on melkoisen tuhtia tavaraa. Tämä jälkiruoka on parhaimmillaan ystävien kesken, punaviinilasillisen äärellä. Kannattaakin kutsua koolle kaikki ne, jotka ravintolassa valitsevat jälkkäriksi juustolautasen makeiden herkkujen sijaan.


Pane camembert-juustokiekko uunivuokaan. Kaada päälle siemeniä ja pähkinöitä. Itselläni ei ollut pekaanipähkinöitä, mutta ne olisivat sopineet loistavasti. Mittaa päälle vielä 2 rkl juoksevaa hunajaa ja pane 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Jos et halua, että juusto valuu pitkin vuokaa, osta puisessa pakkauksessa oleva camembert ja käytä kantta muottina.