Raaka Rå

pomegranate seeds

Raaka Rå

pomegranate seeds

Raaka Rå

Huhheijaa, vihdoinkin tuleva kirja on paketissa, sampanja kylmässä ja mieli kevyt! Tätä kaunista syyspäivää voi juhlistaa naapurikahvilan latella ja granaattiomenajugurtilla. Uudet kahvikupit ovat entisen kollegani Leena Kouhian tekemiä. Raaka Rå -astiat ovat kaikki käsintehtyjä ja jokainen yksilö on erilainen. Vaikka ne näyttävät herkiltä, astiat voi pestä koneessa. Täydellistä! Mukit maksavat 25 euroa/kpl. Lautasten (löytyy linkin takaa) hinnan unohdin kysyä, koska itse päädyin ostamaan pelkkiä mukeja. Vaikka astiakaappimme pursuavat, en vain voinut vastustaa näiden kutsua. Miten astia voikin olla yhtä aikaa kova ja kestävä mutta niin kovin pehmeän näköinen?

Jugurtin päälle ripottelin pakastekuivattuja granaattiomenansiemeniä. Niiden kanssa kävi vähän nolosti. En tajunnut, että 12,50e ei ollut kilohinta vaan hinta per 100 grammaa. Kauhaisin pussiin reippaasti tätä punaista kultaa ja kassalla kirpaisi. Hyviä kyllä ovat, nimenomaan hieman kirpeitä.

Taas kerran totesin, että vatsani ei kyllä kestä enää perinteistä jugurttia. Pitäisi varmaan vihdoinkin opetella tekemään sitä itse kookosmaidosta. Vai tietääkö joku, mistä kookosjugurttia saisi valmiina?


Annostele (turkkilainen) jugurtti kulhoon. Ripottele päälle (pakastekuivatut) granaattiomenensiemenet, 1 tl intiaanisokeria ja maun mukaan kanelia.