Mitä kaikkea sinäkin olet tehnyt väärin!

botanical_kollaasi3-2000x1333 (1)

Meidän kesken -kirjoituksissa pohditaan henkilökohtaisia aiheita.

 

Juttelimme toimittajaystävieni kanssa pari päivää sitten otsikkotrendistä, jossa lukijaa syyllistetään. Voi mitä kaikkea teemmekään tietämättämme väärin!

"Syyllistytkö sinäkin näihin hiusmokiin?"

"Oletko aina harrastanut seksiä suihkussa väärin?"

"Oletko syönyt ksylitol-pastilleja väärin?"

"Oletko sinäkin aina aivastanut väärin?"

"Oletko syönyt Tobleronea aina väärin?"

Apua. Kaikki otsikot on poimittu suomalaismedioista. En tiedä ajavatko moiset otsikot jengin klikkaamaan, mutta itse ainakin vain ahdistun syyttelystä. Eihän sillä ole mitään merkitystä, miten Tobleronen syö.

Syyllistäminen on vellonut pinnalla paljon muutenkin. Esimerkiksi äidit tuntuvat syyllistävän toisiaan tuon tuosta. "Nallekarkit eivät mene tasan", jos oma lapsi itkee ja toisen ei. Jos on revennyt synnytyksessä ja toinen ei. Naapuri mokasi kyllä raskausaikana, koska kiloja tuli heti alkuun viisi, eihän niitä saisi tulla ekalla kolmanneksella ollenkaan! Toisen maha taas on niin pieni, että on takuulla tehnyt salitreenillään hallaa kasvavalle sikiölle. Kyllä rasvaa kuuluu tulla! Muttei liikaa tietenkään.

Olen totaalisen kyllästynyt muiden (ja itsensä) syyttelyyn ja syyllistämiseen. Ehkä siitä tulee parempi mieli, mutta mitään se ei muuta.

Tietysti laitan itsekin välillä haikean biisin soimaan ja märehdin. Itku tekee välillä hyvää. Muita ei kuitenkaan kannata vetää mukanaan. Muuten saattaa jatkossa märehtiä aina yksin, eikä toisten kainalossa.