Gluteenittomat pinaattiletut

astiat21.jpg

pinaattiletut-3

pinaattiletut

Yhtäkkiä alkoi hirveä himo. Minun oli saatava pinaattilettuja. Pienissä einesletuissa on oma viehätyksensä, mutta enhän minä niitä viitsinyt syödä. Niinpä päätin tehdä taas pitkän tauon jälkeen pinaattilettuja itse. Reseptissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Munia, maitoa, jauhoja. Olin jo ajatellut, ettei siitä kukaan blogissa kiinnostuisi. Instagramiin sain kuitenkin kuvakommentin, jossa kyseltiin reseptin perään. Niinpä tein toisen satsin blogia varten.

Mieheni paistoi lettujen päälle kanaa ja raikasti annoksen turkkilaisella jogurtilla. Ystäväni Aino-Sofia murustelee pinaattiletun väliin kuulemma fetaa.

Itse rakastan tässäkin tapauksessa klassikkoa: puolukkahilloa. Kotitilan hillokkeessa ei ole lisättyä sokeria – se on sopivassa suhteessa hapokas ja makea. Tykkään myös tosi perinteisestä etiketistä ja metallikannesta. Minuun on iskenyt joku vimma kuvata asioita niin kuin ne ovat: vähemmän stailattuina. Muovikauhoja ja kuluneita lautalattioita. Aiemmin täällä ei olisi pahemmin tuollaisia hillopurkkeja nähty, nyt teki mieli ikuistaa se toisen klassikon vieressä. Hymytyttö ja -poika pääsivät uuden liinavaatekaappimme päälle aiemmin tällä viikolla. (Luitko muuten Hesarista mainion jutun Hymypatsaiden valajasta?) Ja liinavaatekaappi – upea klassikko sekin. Löytyi Tori.fi:stä pari viikkoa sitten. Oli pieni ihme, että löysimme heti etsimämme, vanhoja huonekaluja kun saa usein metsästää pidempään, jos hakee jotain tiettyä.


Sekoita 5 dl maitoa tai kasvimaitoa ja 2 luomumunaa kulhossa. Lisää joukkoon 150 g hienonnettua pakastepinaattia (sulatettuna). Jos käytät tuoretta, sekoita muna, maito ja pinaatti blenderissä. Lisää joukkoon 2,5 dl riisijauhoja, 1 tl suolaa ja 1 tl makeutusta. Kokeile esimeriksi koivusokeria tai hunajaa. Sulata joukkoon vielä 1 rkl luomukirnuvoita.

Kuumenna pannu. Paista lettuja kauhallinen kerrallaan oliiviöljyssä. Käännä, kun pinta alkaa olla ruskistunut. Oliiviöljystä tulee ihanan rapsakka reuna.

Ohjeesta saa noin 6–8 isoa lettua.