Puhutaan hilseestä!

rigenforte

Miten jotkut asiat voivatkin olla niin vaikeita myöntää? Rapsuttelin päänahkaani pari vuotta, koska se kutisi niin paljon. Kynnen alle kertyi rasvaista möhnää, toisinaan iho oli niin kuiva, että sitä karisi. Mutta ei, eihän minulla hilsettä tietenkään ollut!

Jotenkin olen aina pitänyt hilsettä tosi epätyylikkäänä asiana. Sitä on sellaisilla vähän reppanoilla tyypeillä: sketseissä liian ison ja huonosti istuvan puvun olkapäille karisee valkoista hippua. Itsevarmuutta uhkuvilla, viehettävillä ihmisillä en ole ikinä nähnyt hilsettä.

Suomenkielinen sana on itsessään jo jotenkin karmiva. H.I.L.S.E. Englannin dandruff kuulostaa paljon elegantimmalta.

Siksi minun oli jotenkin hirveän vaikea hankkia hilsesampoota. Naurettavan vaikeaa. Eihän kukaan tutki kylpyhuonettamme sillä silmällä, että löytyyköhän täältä häpeällisiä tuotteita! Ja kuka sanoo, että hilse on häpeällistä. Plus on varmaan järkevämpää päästä siitä eroon. Apinamaisen rapsuttelun huomaa jokainen, tuotteitani ei tutki kukaan.

No mutta siis, päätin lopulta hyväksyä koko homman ja aloin kertoa hiuspohjan ongelmista muille suoraan. Olen todennut, että nolouksista pääsee eroon myöntämällä ne. (Ehkä muuten niillä itsevarmoilla tyypeilläkin on hilsettä, mutta heillä on ollut myös pokkaa myöntää se ja hankkia oikeanlaista sampoota jo aikapäiviä sitten.) Sitä kautta sain testattavakseni useita eri tuotteita, mutta joku niissä aina mätti. Yhtä en meinannut saada millään pestyä pois tuuheasta tukastani. Meni hermot, kun huuhtelin sitä neljättä kertaa.

Ehdottomasti parhaiten asiansa hoiti italialainen Rigenforte Shampoo Antiforfora. Italiaksi hilseyly ei myöskään kuulostaa yhtä pahalta: forfora. Se sointuu suussa suorastaan kauniisti. Pitääkin varmaan aloittaa uudelleen italian opiskelu!

Tässä sampoossa on kaikki kohdallaan. Tuoksu on miellyttävä, pesutulos on hyvä ja mikä tärkeintä, päänahka ei kutise tai oireile. Sampoo sisältää muun muassa tea tree -öljyä, mentolia ja propolista, jotka viilentävät ja rauhoittavat ihoa. Antibakteerinen piroctone olamine (never heard, mutta se on tuotteen todellinen ykkösraaka-aine) puolestaan ehkäisee ihossa hiivasientä. Sampoo sopii sekä öljyiselle että kuivalle hilseelle, mikä helpottaa, sillä ainakin itselläni tilanne vaihtelee.

Olen käyttänyt tuotetta pari kuukautta ja aion ostaa lisää. Se on muuten pieni ihme, sillä en ole aikoihin ollut niin tyytyväinen hiustuotteeseen, että hankkisin sitä ensimmäistä pulloa enempää. Sampoo maksaa reilu pari kymppiä ja sitä saa luontaistuotekaupoista.

Jos joku muukin haluaa paljastaa kauneushäpeänsä, niin kommentteja otetaan mieluusti vastaan. Vannon, että puhuminen auttaa, heh.

:: Tuote saatu testiin ::