Matcha-jäätelöä mahan täydeltä.

sugar-matcha (1)

Olen syönyt tänä kesänä enemmän jäätelöä kuin vuosiin. Yhtäkkiä makeanhimo on ollut tapissa, vaikka yleensä en ole mikään suuri makean ystävä. Turkinpippuri-jädepuikko on ollut suurin paheeni. Sitä meni parin viikon ajan useampi, mikä ei ole minulle lainkaan tyypillistä.

Olen ollut hieman laiska tekemään itse maidotonta jädeä, mutta Sugar Helsingille jäähdyttelin taannoin matcha-jäätelöä. Vihreä tee antaa reseptiin potkua ja tämä herkku sopiikin oivasti esimerkiksi iltapäiväväsymyksen taltuttajaksi.

Kannattaa muistaa, että japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee eli matcha on hyvin kofeiinipitoista. Matcha sisältää kokonaisia lehtiä, kun tavanomainen tee on lehdistä tehty hauduke. Se kannattaa muistaa myös jäätelön seassa nautittuna, jos olet kofeiiniherkkä tai esimerkiksi raskaana ja joudut sen vuoksi miettimään kofeiinin kulutustasi.

Toisaalta matchassa on myös paljon antioksidantteja. Kun vertaillaan ravintoarvoja, yksi lasillinen matchaa vastaa 10 lasillista tavallista vihreää teetä.

Matchan maku jakaa mielipiteitä ja kannattaakin aloittaa kevyesti, jos et ole siihen tottunut. Sen maku on aluksi hyvin vihreä, jopa ruohomainen. Joidenkin mielestä se on hyvinkin kitkerä. Annostele matcha siis hiljalleen ja maista jäätelötaikinaa jo ennen pakastusta. Jos olet matchan suuri ystävä, voit käyttää ohjeesta poiketen suurempiakin määriä.

Itse pidän eniten mylkiin tehdystä matcha lattesta, mutta harvoin jaksan tehdä sitä itse. Useimmiten nappaan sellaisen matkalla pilateksesta kotiin, sillä reitin varrelle sattuu Sis. Deli, jossa kyseistä juomaa myydään.

Pilatesopettajani on kesälomalla, joten täytyy tehdä joku päivä vain elämysmatka matcha lattelle. Tai sitten etsiä aivan uusi kahvila, josta tuota vihreää herkkua löytyy.

Jäätelöreseptin löydät täältä!