Inspiroitumassa Katja Kokolla

Inspiroitumassa -sarjassa tavataan kiinnostavia ihmisiä

 

Makuuhuoneesta kantautuu outoa ääntä. Aivan kuin siellä haukottelisi pieni dinosaurus. Mutta ääni kuuluukin kissalle nimeltä Romppu, joka lekottelee auringon lämmittämällä ruusumatolla.

Katja Kokko, kauneusguruni, valmistelee sillä aikaa iholleni cocktailia keittiön puolella. Hän on valinnut huolellisesti eteerisiä öljyjä, jotka muodostavat vastustamattoman yhdistelmän.

Tein tämän haastattelun itse asiassa jo vuosi sitten. Mutta erinäisistä syistä se näkee päivänvalon vasta nyt. Se ei onneksi haittaa, sillä Katjan kirjasta Aidosti kaunis ilmestyi juuri viime vuoden lopulla uusi painos. Ensimmäinen kovakantinen oli kuin raamattu luonnonkosmetiikkafriikeille. Seuraava painos on pehmeäkantinen versio edeltäjästään – ja kumma kyllä se tuntuu heti helpommin lähestyttävältä. Mikä siinä onkin, että pokkareihin suhtautuu jotenkin kepeästi. Ehkä siksi, että harvemmin kannan matkoilla mukana painavia kovakantisia. Pehmeät kannet = leppoisampi meininki.

Kirja sisältää suuren informaatiomäärän lisäksi erilaisia reseptejä. Niiden avulla kotona syntyy niin naamio kuin vartaloöljykin.

”Kotikosmetiikka kannattaa aloittaa öljypohjaisista tuotteista, koska niihin ei tarvitse säilöntäaineita. Myös kasvovedet ovat helppoja, kun valitsee niiden pohjaksi kukkaisveden, jossa on säilöntäaineet valmiina. Hanavettä voi käyttää naamioissa, joita tehdään kerta-annos”, Katja neuvoo.

Hän alkoi valmistaa kosmetiikkaa kolmisen vuotta sitten. Se ei johtunut siitä, etteikö Katja löytäisi uusia purkkirakkauksia valmiinakin. Kokkailu oli hänestä vain yksinkertaisesti hauskaa. Raaka-aineet ja niiden vaikutusten tutkiminen ovat Katjan intohimo ja hän voisikin uppoutua niiden pariin päiväkausiksi. Itse asiassa se ei ole kaukana totuudesta. Kirjan kirjoittamisen lisäksi hän on osallistunut tuotesuunnitteluun asiakkaansa toimesta. Puhumattakaan kaikesta siitä työstä, josta saamme nauttia hänen blogissaan. Itse suuntaan sinne aina, kun haluan lukea arvion uutuuksista tai etsin muuten vain inspiraatiota kauneuden saralla. Täytyy myöntää, että olen tuhlannut satoja euroja Katjan suosituksiin.  Jos Katja ei löydy Messengerin pikavalikosta, saat henkilökohtaisempia vinkkejä ostamalla Personal Beautyn Guide -oppaan.

Mutta nyt viimeistellään kasvoöljy Katjan keittiössä.

Katjan mukaan helpoin tapa ryssiä DIY-kosmetiikka on lisätä siihen liikaa tai liian monia erilaisia eteerisiä öljyjä. Vain muutama ylimääräinen tippa voi pilata kaiken. Minulle kävi itse asiassa juurikin niin, kun tein hänen ohjeensa mukaan raskausarpiöljyä. Innostuin lisäämään vielä yhtä ylimääräistä öljyä, jonka myötä tuoksusta tuli järkyttävän voimakas.

”Etenkin kasvoille tarkoitettujen tuotteiden kanssa saa olla tarkkana. Käytä eteerisiä öljyjä vain pohjaöljyihin sekoitettuna. 1-prosenttinen liuos käy kasvoille, 2–3-prosenttiset sopivat vartalolle. Osaa öljyistä voi käyttää pienille ihoalueille sellaisenaankin, kuten muun muassa laventelia, ruusua, teepuuta ja nerolia”, Katja opastaa.

Aloita yksinkertaisista raaka-aineista. Kun pääset jyvälle, voit sekoittaa edistyneempiä cocktaileja. Esivalmistelujen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Mieti ensin, millaisen tuotteen aiot tehdä, sitten mitkä raaka-aineet siihen sopisivat. Kirjoita lopuksi resepti ylös ja aloita vasta sitten valmistus.

Katjan toiseen käsivarteen on tatuoitu kimppu kissankelloja. Pyydän häntä sekoittamaan minullekin kukkakimpun. Siitä tulee ihana, mutten muuta odottanutkaan.


Rose Mask

2tl ruusujauhetta

2tl punaista savea

1tl luomuhunajaa

2tl ruusunmarjaöljyä

2tl cameliaöljyä

1/2tl glyseriiniä

 

Flower Bouquet  

10ml cameliaöljyä

10ml ruusunmarjaöljyä

10ml jojobaöljyä

1 tippa geraniumöljyä

2 tippaa jasmiiniöljyä

3 tippaa ruusuöljyä

 

Sekoita öljy pulloon, jonka korkin saat tiiviisti kiinni. Naamio käytetään heti ja sen voi sekoittaa pienessä kulhossa.