Unelmana greippilusikka

Unelmistani on näemmä tullut suht simppeleitä. Haaveilen nimittäin greippilusikasta. Siis sellaisesta pikkulusikasta, jossa on sahalaitareuna. Ei tarvitsisi tehdä ensin viiltoja veitsellä. Toki olisi myös mukavaa päästä syömään greippejä paratiisisaarelle, mutta just nyt autuutta on se, että vauva nukkuu ja syön välipalaksi soijarahkaa.  

Maidoton ruokavalioni jatkuu siis edelleen. Oikeastaan se on ehkä 95% maidoton, koska olen sattunut syömään välillä esimerkiksi juustoa ravintola-annoksen seassa tai kermavaahtoa laskiaispullan välissä. Mutta arvatkaapa mitä: vatsakipuni ovat kadonneet. Eli olen pysytellyt maidottomalla lopulta ensisijaisesti oman hyvinvointini vuoksi. 

Kauramaito on kahvissa tosi jees, mutta jugurteista en tykännyt. Soijajugurtti taas on mielestäni sietämätöntä moskaa. Maistuu oikeasti hirveältä litkulta. Mutta Alpron Go On -soijarahka on tosi hyvää. Paksua, kermaista ja melko neutraalin makuista. Siihen päälle vähän granolaa ja kuorittuja (ehdottomasti kuorittuja) verigreippilohkoja ja nopea välipala on valmis. 

Olen tahkonnut äitiyslomalla Gilmoren tyttöjä. Siinä vasta oiva sarja, koska ei haittaa, vaikka sitä seuraisi kymmenen minuutin pätkissä. Luke suosittelee säännöllisesti Lorelaille greippiä, mutta ymmärrän kyllä, että pannarit ja ranskalaiset houkuttelevat enemmän. Greipillä on kuitenkin paikkansa. Esimerkiksi ilmakuivattukinkku-suolakurkkuvoileivän jälkeen. Pitäähän tämä suolamarinadi jollain tasoittaa.

Ps. Kaverini Tiinan Facebookissa oli joku aika sitten status "Granola on vittu mysliä" ja sitä seurannut kiivas keskustelu. Koska ilmeisesti se ei kuitenkaan ole mysliä, sillä granola paahdetaan, tiesi Virpi kertoa. Oli miten oli, tämä Lidlin karpalogranola on tosi hyvää.