Meikitön meikki

Ihoni on nyt sen verran hyvässä kunnossa, että eilen se iski: meikki sai minut näyttämään suttuiselta. Kaikki alkoi oikeastaan kulmakarvoista. Olin päättänyt viime kesänä antaa niiden kasvaa ulkonurkistaan paksummiksi. Nopeasti tapahtuikin kehitystä, mutta vielä yhdeksän kuukauden jälkeenkin kulmissa oli kolot. Ne paikkasi kyllä kulmatuotteilla mutta sitten tajusin kulmien olevan kaukana luonnollisista. Vahamainen väri, joka tarttui ihoon karvojen välissä teki lopputuloksesta pötkylän. Karvat eivät erottuneet edukseen. Niinpä tartuin pitkästä aikaa pinsetteihin ja mietin, että tämä on joko tosi hyvä tai sitten aivan läpeensä paska idea.

Se oli hyvä idea.

Kestovärjäsin kulmat itse ja sen jälkeen harjasin ne pörheiksi. I-H-A-N-A-T. En käsitä, miksi tavoittelin jotain Kardashian-kulmia. Luonnollisuus ei tarkoita vain paksua. En ole koskaan nyppinyt kulmiani vimmatusti, tämä muoto on hyvin lähellä alkuperäistä. Muutaman hajakarvan hävittäminen vain kirkastaa ja kohottaa katsetta ja antaa ryhtiä ilmeelle. Kulmani ovat ihanan tuuheat luonnostaan, korostan niitä jatkossa vain hyvällä kulmageelillä. Tyttäreni on kyllä perinyt isältään vieläkin upeammat kulmat, sen on nähnyt syntymästä saakka. Täytyy piilottaa teini-iässä kaikki kodin pinsetit, koska myönnettäköön, että jokunen virhearvio tuli sen ikäisenä itsekin tehtyä. Onneksi kulmat kasvoivat takaisin ja tajusin heti itsekin, ettei kulmien väliin kannata nyppiä leveämpää väliä.

Tämän kulmiin liittyvän ahaa-oivalluksen jälkeen oli muun meikin vuoro: kyllästyin ripsiväriin! Poskipunakin näytti liian punakalta. Luomivärit, blaaaaaah.

Lähdin kaupungille etsimään ratkaisua ja sieltähän se löytyi luonnonkosmetiikkahyllyltä. Ensinnäkin Dr. Hauschkan uusi kulmille ja ripsille tarkoitettu geeli on ihan huippu. En ole aiemmin löytänyt hyvää geeliä luonnonkosmetiikasta eli riemuitsin. Parasta on kuitenkin se, että sillä saa sekä sudittua kulmat ojoon että ripsistä hieman märän näköiset. Usein meikittömät ripset näyttävät kauhean kuivilta, näillä saa katseeseen aavistuksen syvyyttä. Olen aiemmin kokeillut ruskeaa ripsiväriä, mutta se ei näytä meikittömältä vaan ruskealta ripsiväriltä.

Sitten vielä loppusilaus: aurinkopuuteri. Laveran Golden Sahara 01 on aavistuksen kellertävä. Vähän tulee mieleen 2000-luvun alku ja Jennifer Lopezin meikkityyli, mutta hei ihan hyvällä tavalla! Lisäsin vielä kultaiset korvarenkaat J. Lon kunniaksi.

Vielä kun saisi hiukset kuntoon. Voin nimittäin sanoa, että otsatukan leikkaaminen ei kuulunut parhaimpiin päätöksiini. Päätin heti leikkaamista seuraavana päivänä kasvattaa sen pois, mutta kappas, imetys vie tukkaa eniten ohimoilta. Leikkasin otsiksen lokakuun alussa, mutta se ei tunnu kasvavan millään. Noh, siihen saakka iloitsen meikittömästä meikistäni. Niin ja tuosta puhelimeni uudesta kestofilteristä. Suojalasiin on tullut paha naarmu juuri etukameran kohdalle pehmentäen kaikki selfieni. Raotin suojalasia hieman ja kuten huomaat, yläosa on täysin skarppi ja alaosa on softattu. Kaipa vähillä unilla tarvitsee elämäänsä vähän pehmeyttä.

Sitten päästään vielä viimeiseen aiheeseen. Meikitön fiilis on siirtynyt muutenkin blogiini. Kuvaan nykyään hirveästi kännykällä enkä juurikaan käsittele kuvia. Kaukana ovat tarkkaan harkitut asetelmat ja kuvausrekvisiitta. Tämä tuntuu juuri nyt oikealta, ehkä jonain päivänä taas jokin muu. Niin kuvissa kuin meikeissäkin.