Yoyo, paras matkakumppani

Kirjoitin aiemmin kesällä matkarattaiden valinnasta. Lähdimme Yhdysvaltojen pitkälle lennolle ja parin viikon matkalle äärimmäisen näppärän kokoisten Yoyojen kanssa. Ranskalaiset Yoyot taittuvat käsimatkatavarakokoon eli niillä saa aina rullata portille saakka ja lisäksi ne ovat käytössä myös vaihtolentoa odotellessa. Ei siis ihme, että ne ovat monen matkaajan suosikkirattaat. Kukaan ei edes pyytänyt näyttämään menevätkö rattaat todella tarpeeksi pieneen kasaan. Joko niitä ei edes huomattu tai sitten merkki on monelle virkailijalle jo tuttu. Varmuuden vuoksi pakkasin ne aina portilla hieman syrjässä ja kannoin koneeseen virkailijoiden ohi kuin minkä tahansa kassin. Rattaat mahtuivat kasattuina loistavasti "hattuhyllylle". 

Perillä huomasimme, ettei meille isommat rattaat olisi mahtuneet edes kohteessa. Kun reissussa on kolme aikuista ja vauva, on tavaraa sen verran paljon, ettei tavaratilaan enää mahdu laukkujen lisäksi muuta. Rattaat siis matkustivat pisimmät siirtymät jaloissani. Siihen eivät monet rattaat pysty.

Lentomatkustaminen kahdeksankuisen vauvan kanssa meni muuten paremmin kuin osasin toivoa. Ihan muutaman itkuisemman hetken jälkeen oli oikein leppoisaa. Mukana kannattaa olla pari pientä lelua, ruokaa ja jotain mitä imeskellä nousun ja laskun aikana. Itse imetin, mutta pullo tai tutti toiminee yhtä hyvin. Vierustoverini itse asiassa kertoi vanhemman lapsensa imuttelevan edelleen lennoilla tikkaria. Ehkäpä jokin hampaille ystävällisempi vaihtoehto löytyisi isommillekin. Ainakaan lentojännityksen takia ei siis kannata jäädä kotiin. Vauvan kanssa matkustaminen on kivaa, eikä edes jetlag koitunut kohtaloksemme ennen kotiinpaluuta. Viikon jaksoi katkonaisia öitä, kun takana oli niin mieletön matka.


Kaupallinen yhteystyö: Ozbaby.fi, jossa vielä tovin käynnissä vaunukampanja